070-7446499 info@tppkodent.nl

Gedeeltelijke prothese

Dé oplossing als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat kunnen worden vervangen.

Weer zonder schaamte lachen, eten en praten

Mist u een aantal tanden of kiezen en stoort u zich aan de ‘gaten’ in uw gebit? Of kunt u hierdoor niet goed eten, lachen en praten? Een plaat- of frameprothese, ook wel partiële prothese genoemd, is een vervanging van een of meer tanden of kiezen. Bij TPP Kodent zijn we al meer dan 10 jaar specialist in het maken van gebitsprotheses en de wensen van de patiënt staan bij ons centraal. Doordat we vanaf uw eerste bezoek tot het moment dat u uw nieuwe prothese in de mond krijgt geheel zelfstandig aan uw prothese werken, kunnen we u snel en op een persoonlijke manier helpen aan een glimlach die bij u past.

Een plaat- of frameprothese?

Indien u kiest voor een gedeeltelijke prothese zijn er twee opties. De plaatprothese maken we van kunsthars, waarin de kunsttanden en -kiezen zijn verankerd. deze rust vooral op het slijmvlies tegen de overgebleven tanden en kiezen. De frameprothese is gemaakt van metaal, waarop een tandvleeskleurige kunsthars is aangebracht met de kunsttanden of -kiezen. Deze prothese rust op het slijmvlies van de mond en zit met ankertjes vast aan de overgebleven tanden of kiezen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak met onze tandprotheticus. Zij geeft u graag een vrijblijvend advies.

“Wij zorgen voor een stralende glimlach die bij u past.”

Al meer dan 10 jaar specialist in gebitsprotheses

Het repareren en maken van gebitsprotheses heeft Cynthia als kind al met de paplepel ingegoten gekregen. Sindsdien heeft ze meerdere opleidingen gevolgd en runt nu al meer dan 10 jaar met plezier haar praktijk, met passie voor het vak én haar patiënten. Naast haar deskundigheid kunt u rekenen op de beste kwaliteit. TPP Kodent maakt namelijk ten allen tijde gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen en de nieuwste technieken en systemen. Bovendien is er voldoende controle achteraf, zodat u en uw omgeving zo lang mogelijk kunnen genieten van uw stralende lach!

N

U kunt direct terecht

Er is geen doorverwijzing nodig van uw huisarts en we hebben ruime openingstijden.

N

Vrijblijvende intake

Tijdens een intakegesprek kijken we samen naar de mogelijkheden. Hiervoor brengen wij geen kosten in rekening.

N

De beste kwaliteit

Wij werken uitsluitend met materialen van hoogwaardige kwaliteit en met de nieuwste 3D-technieken.

Ervaringen van onze patiënten

Zeer tevreden! Vriendelijke mensen, goede uitleg over het behandeltraject. En ze nemen de tijd voor je. Een kundige praktijk!

Vanaf de eerste afspraak t/m de behandelingen zijn zeer goed geweest. Veel aandacht en vragen naar de cliënt om zo goed mogelijk de prothese te maken en later eventueel aan te passen.

Behandelplan

Allereerst nodigen wij u uit in onze praktijk om samen uw situatie te bekijken. In het intakegesprek kunt u aangeven wat uw wensen zijn en op basis daarvan zal de tandprotheticus een verwijsbrief maken voor uw tandarts, die vervolgens de resterende elementen in uw gebit controleert. Het kan ook zijn dat u alvorens een bezoek bij ons uw tandarts consulteert. U krijgt dan van uw tandarts een verwijsbrief mee gericht aan ons met daarin vermeld wat er vervaardigd dient te worden. Doorgaans zijn er vijf behandelingen nodig voor het vervaardigen van een gedeeltelijke prothese:

1. Eerste afdrukken

De eerste afdrukken van uw beide kaakdelen worden vervaardigd. Afhankelijk van de grootte van de voorziening kan meteen bepaald worden hoe uw tanden en kiezen elkaar moeten raken en welke kleur voor de tanden en kiezen er gebruikt moet worden.

2. Definitieve afdruk

Met behulp van een op maat gemaakte lepel wordt de perfecte pasvorm van de gedeeltelijke prothese bepaald.

3. Beetbepaling

Met behulp van een beetplaat wordt bepaald in welke positie uw tanden en kiezen van de boven- en onderkaak elkaar raken. In deze fase wordt ook de kleur van uw tanden en kiezen uitgezocht.

4. Passen

Met behulp van de wasplaat met hierin uw tanden en kiezen wordt bekeken of de kleur van de gekozen tanden en kiezen overeenkomt met de kleur van uw eigen tanden en kiezen en wordt bekeken of de tanden en kiezen goed in uw mond staan.

5. Plaatsen van de prothese en controle

De gedeeltelijke prothese wordt in uw mond geplaatst waarbij meteen wordt gecontroleerd of deze niet klemt of pijn veroorzaakt. Ervaart u problemen achteraf? Dan kunt u altijd een controleafspraak maken. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht.

Kosten en vergoeding

Als gecontracteerde Tandprothetische praktijk in Rijswijk hebben wij zorgcontracten met vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland. Voor u betekent het dat uw behandeling rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar wordt gedeclareerd. Kosten die voor uw rekening zijn worden dan door uw eigen zorgverzekeraar of via Infomedics aan u doorberekend.

Een prothese gemaakt op een kaak waarin nog eigen tanden of kiezen staan wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uw zorgverzekeraar vergoedt de prothese gedeeltelijk indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. Wij raden u aan in uw polisvoorwaarden te kijken of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Direct en vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek?

Tijdens het intakegesprek kijken wij samen met u naar een passende oplossing voor uw gebit.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een plaat- en frameprothese?

Een plaatprothese is goedkoper dan een frameprothese, maar kent dan ook nadelen. Aangezien de plaatprothese geheel op uw tandvlees steunt, kan dat makkelijk tot tandvleesproblemen leiden. Uw tandvlees moet namelijk de kracht veroorzaakt door het kauwen, opvangen. Ook blijft voedsel gemakkelijk onder de plaatprothese zitten. Dat leidt sneller tot ontstekingen van het tandvlees. De frameprothese steunt voor een groot deel op uw overgebleven tanden en kiezen en in mindere mate op het tandvlees. Daardoor vangen uw natuurlijke tanden en kiezen de kauwkrachten op en wordt het tandvlees meer ontzien dan bij een plaatprothese. Welke voor u het meest geschikt is, verschilt per persoon. De keuze maakt u in overleg met uw tandarts.

Hoe houd ik mijn prothese schoon?

Een schone prothese voelt altijd glad aan. Reinig uw prothese dagelijks met een bij de drogisterij of apotheek beschikbaar reinigingsmiddel. Volg daarbij de voorschriften van de fabrikant. Vraag eventueel uw tandarts of mondhygiënist om advies. Leg uw prothese sowieso één keer per week een nachtje in een reinigingsmiddel. Hiermee voorkomt u de vorming van tandsteen op uw prothese. Borstel uw prothese daarna goed en spoel deze af met water. Leg uw prothese nooit in heet water en gebruik zeker geen bleekwater of schuurmiddelen.

Moet ik de plaat- of frameprothese ’s nachts uit doen?

Sommige mensen knarsetanden in hun slaap of drukken de kiezen stevig op elkaar. Dat kan een onnodige druk geven op de plaat- of frameprothese en het tandvlees. Daarnaast herstelt het tandvlees ‘s nachts beter als u de prothese uitdoet. Overleg met uw tandarts wat u het beste kunt doen. Heeft u de prothese niet in uw mond? Bewaar deze dan in een glas water. Ververs het water iedere dag. U kunt de prothese ook in een glas gevuld met een reinigingsmiddel bewaren. Spoel de prothese altijd goed af met water voordat u het weer in uw mond plaatst.

Hoe wordt de prothese gemaakt?

Afhankelijk of uw tandarts een plaat- of frameprothese aanbrengt, slijpt hij de tanden of kiezen soms of bewerkt hij ze op een andere manier. Daarna maakt hij afdrukken van uw kaken. Dat gebeurt met behulp van een afdruklepel, gevuld met een speciaal afdrukmateriaal. In het tandtechnisch laboratorium wordt die afdruk met gips gevuld. Hierdoor ontstaat een gipsmodel. Hierop wordt een goed passende afdruklepel van kunsthars gemaakt. Met deze lepel wordt nóg een afdruk gemaakt om een nóg nauwkeuriger gipsmodel te krijgen. Hierop wordt uw plaat- of frameprothese gemaakt.

Wat kost een gedeeltelijke prothese?

Een gedeeltelijke prothese kost in onze praktijk tussen de €400 en €650 euro.

Ervaringen van patiënten

Een schone nette praktijk waar de dames allemaal even vriendelijk, kundig en behulpzaam zijn. Er wordt meegedacht over de te maken prothese, zoals b.v. de kleur, het passen bij het gezicht e.d.er wordt alle zorg en aandacht aan besteed.

Ik werd heel vriendelijk geholpen en alles werd goed uitgelegd. Je merkt dat ze hun werk graag uitvoeren. Het is daar schoon en nu met de warmte is de airco aan. Ben 1 keer tussendoor geweest omdat ik pijn had en werd snel geholpen en afspraken worden goed nagekomen.

Iedere dag een lach die bij u past?

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.