070-7446499 info@tppkodent.nl

Kunstgebit nodig?

Wij helpen u graag bij een glimlach die bij u past, met een kunstgebit dat voor u fijn en natuurlijk aanvoelt. Maak direct een afspraak met onze specialist om de mogelijkheden te bespreken.

Een kunstgebit dat voelt en oogt als uw eigen gebit

Ervaart u problemen met uw gebitsprothese, zoals ​​pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering? En bent u op zoek naar een ervaren specialist die uw wensen serieus neemt en pas stopt tot u met een stralende glimlach de praktijk uit loopt? Bij TPP Kodent maken we onze patiënten al meer dan tien jaar blij met een kunstgebit, dat voelt als dat van henzelf. Daarvoor kijken wij verder dan onze expertise en de kwaliteit van onze materialen, namelijk naar de persoon achter het gebit. Uw wensen zijn voor ons leidend en wij doen er alles aan om daarin te voorzien. Doordat wij met de nieuwste 3D technieken werken kan dit zeer efficiënt en nauwkeurig, waardoor u snel weer stralend kunt lachen, praten en eten.

Een nieuw kunstgebit, nodig of niet?

Heeft u al een kunstgebit en twijfelt u of deze toe is aan vervanging? Tijdens een intakegesprek kan de specialist met u meekijken naar een passende oplossing. Als een gebitsprothese slechts enkele jaren oud is, dan kan deze vaak aangepast worden. Aan de binnenzijde van de gebitsprothese wordt dan een “voering” aangebracht waardoor de prothese weer goed aansluit op het tandvlees en niet los zit. Een andere mogelijkheid is dat de tanden en kiezen afgesleten zijn en/of elkaar foutief raken. Dan is een algehele vervanging de beste optie. Bij TPP Kodent is een intakegesprek altijd gratis, dus u kunt gerust vrijblijvend een afspraak maken met onze specialist.

“Wij zorgen voor een glimlach die bij u past.”

Al meer dan 10 jaar specialist in kunstgebitten

Het repareren en maken van gebitsprotheses heeft Cynthia als kind al met de paplepel ingegoten gekregen. Sindsdien heeft ze meerdere opleidingen gevolgd en runt nu al meer dan 10 jaar met plezier haar praktijk, met passie voor het vak én haar patiënten. Naast haar deskundigheid kunt u rekenen op de beste kwaliteit. TPP Kodent maakt namelijk ten allen tijde gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen en de nieuwste technieken en systemen. Bovendien is er voldoende controle achteraf, zodat u en uw omgeving zo lang mogelijk kunnen genieten van uw stralende lach!

N

U kunt direct terecht

Er is geen doorverwijzing nodig van uw tandarts en we hebben ruime openingstijden.

N

Vrijblijvende intake

Tijdens een intakegesprek kijken we samen naar de mogelijkheden. Hiervoor brengen wij geen kosten in rekening.

N

Ruime vergoeding

De basisverzekering voorziet u een vergoeding van 75% voor de kosten van een volledig kunstgebit.

Ervaringen van onze patiënten

Ik ben na een noodreparatie niet meer naar een andere tandprothetische praktijk gegaan, omdat ik bij TPP Kodent vanaf de eerste behandeling op een meer dan voortreffelijke, professionele en vriendelijke wijze ben geholpen. Sinds een week een volledige nieuwe prothese (onder Click met steg) waar ik bijzonder tevreden mee ben. Ik vind TPP Kodent een echte aanrader.

Heel prettige en goede behandeling prima een nieuwe prothese aangemeten gekregen. Ook de medewerkers zijn zeer vriendelijk en kundig.

De behandeling

In het intakegesprek kunt u aangeven wat uw wensen zijn en op basis daarvan zal de tandprotheticus een voorstel doen voor de mogelijke behandelprocedures, welke kosten daarbij komen kijken en wat het te verwachten resultaat is. Dit eerste consult duurt 30 minuten. Doorgaans zijn er vijf behandelingen nodig voor het vervaardigen van een kunstgebit:

1. De eerste afdrukken

Indien u kiest voor een volledig nieuw kunstgebit worden er afspraken gemaakt of, indien wenselijk, eerste afdrukken van de kaak gemaakt. Bij patiënten met extreme kokhalsneiging is het mogelijk deze fase over te slaan en de huidige prothese te scannen. Met deze proefafdrukken kan de tandprotheticus individuele lepels maken.

2. Definitieve afdrukken

Met behulp van de speciaal voor u gemaakte lepels worden de definitieve afdrukken van uw beide kaakdelen gemaakt. Hiermee worden de randlengte en de pasvorm van uw nieuwe kunstgebit vastgelegd.

3. Beetbepaling

Met een beetbepaling kan onze tandprotheticus zien hoe de kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond aanwezig is voor de prothese. Ook overlegt zij met u uw esthetische wensen en bepaalt zij samen met u de kleur en vorm van de te gebruiken tanden. Het is goed om foto’s van vroeger mee te nemen, zodat er een natuurlijk eindresultaat ontstaat.

4. Proefprothese

Tijdens deze afspraak controleert onze tandprotheticus of de tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar sluiten. De tanden en kiezen staan nog op een wasplaatje, waardoor de pasvorm van de prothese nog niet optimaal zal zijn.

5. Plaatsen van de prothese

De prothese is klaar en onze tandprotheticus plaatst deze in uw mond. Zij controleert uw nieuwe kunstgebit op esthetiek en pijnplaatsen. Ook uw spraak wordt gecontroleerd.

6. Nacontrole

Onze tandprotheticus controleert de pasvorm en functie van het kunstgebit en zal waar nodig enkele correcties uitvoeren. Na deze laatste controle is de behandeling afgerond en komt u jaarlijks terug voor de reguliere controle.

Wanneer een reparatie of rebasing volstaat heeft u uw kunstgebit vaak binnen 1 dag terug. Houd er in dat geval rekening mee dat u gedurende die dag geen kunstgebit kunt dragen of neem uw reservegebit mee.

Kosten en vergoeding

Als gecontracteerde Tandprothetische praktijk in Rijswijk hebben wij zorgcontracten met vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland. Voor u betekent het dat uw behandeling rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar wordt gedeclareerd. Kosten die voor uw rekening zijn worden dan door uw eigen zorgverzekeraar of via Famed aan u doorberekend.

De basisverzekering voorziet u een vergoeding van 75% voor de kosten van een volledig kunstgebit. Uw eigen bijdrage is 25%. Indien u een aanvullende verzekering heeft krijgt u ook nog een gehele of gedeeltelijke vergoeding van uw eigen bijdrage. Nadat u van ons de begroting heeft ontvangen kunt u bij uw eigen zorgverzekeraar nagaan hoeveel er precies vergoed wordt.

Direct en vrijblijvend een afspraak maken voor een intake?

Tijdens de intake kijken wij samen met u naar een passende oplossing voor uw gebit.

Veelgestelde vragen

Wanneer heb ik een kunstgebit nodig?

Wij raden doorgaans een kunstgebit aan wanneer er teveel tanden en/of kiezen verloren zijn gegaan. De oorzaken zijn verschillend, zoals tandbederf of -uitval. Het gevolg is een slechte mondhygiëne, pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering. Omdat een implantaat of kroon ter vervanging van alle tanden een te ingrijpende behandeling is, adviseren we in dit geval een kunstgebit.

Wat kost een kunstgebit?

Een volledig kunstgebit (boven- en onderkaak) kost gemiddeld tussen de 900 en 1.300 euro. De prijs is onder andere afhankelijk van het materiaal dat er gebruikt wordt en bestaat uit een deel techniekkosten en een deel tandartskosten. Omdat we bij TPP Kodent werken met de nieuwste technieken en de beste materialen kunnen we protheses zo efficiënt en duurzaam mogelijk maken. Zo doet u langer met uw kunstgebit, waardoor u op termijn kosten bespaart.

Welke soorten zijn er?

De mogelijkheden voor een kunstgebit zijn; een volledig kunstgebit, gedeeltelijk kunstgebit (frames en partieel protheses gemaakt van kunststof) en volledig kunstgebit op implantaten (klikgebit). Indien alle tanden vervangen moeten worden is er een volledig kunstgebit nodig, maar in sommige gevallen is het alleen nodig voor de onder- of bovenkaak. In dat geval kunt u kiezen voor een klikgebit (een prothese op implantaten).

Hoe lang gaat een kunstgebit mee?

Een kunstgebit gaat ongeveer vijf jaar mee. Uw kunstgebit is met zorg vervaardigd om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Vijl of slijp nooit aan uw kunstgebit. Als u hierdoor de pasvorm verandert kunt u uiteraard geen aanspraak meer maken op garantie. Een goede hygiëne voor uw mond en uw prothese is bovendien van het allergrootste belang voor het behoud van uw kunstgebit. Tijdens de poetsinstructie leert u welke hulpmiddelen voor u het meest geschikt zijn.

Wat is het verschil tussen een klikgebit en een kunstgebit?

Een kunstgebit wordt ‘los’ in de mond gedragen en wordt op de plek gehouden door de precieze pasvorm. Een klikgebit wordt ook wel een kunstgebit op implantaten genoemd. Bij langdurig dragen van een kunstgebit blijft met name de onderkaak slinken. Implantaten helpen om dit tegen te gaan en daarom adviseren we soms een implantaatgedragen prothese (klikgebit). Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd en neemt als het ware de functie van de tandwortel over, waardoor uw prothese stevig blijft zitten. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee of vier implantaten voldoende. Een implantaat is in de regel gemaakt van titanium en heeft een keramische buitenlaag. Dit zijn beide materialen die door het lichaam niet worden afgestoten. Een implantaat in de bovenkaak is zeldzaam; implantaten in de onderkaak daarentegen komen veelvuldig voor.

Ervaringen van patiënten

Een schone nette praktijk waar de dames allemaal even vriendelijk, kundig en behulpzaam zijn. Er wordt meegedacht over de te maken prothese, zoals b.v. de kleur, het passen bij het gezicht e.d.er wordt alle zorg en aandacht aan besteed.

Ik werd heel vriendelijk geholpen en alles werd goed uitgelegd. Je merkt dat ze hun werk graag uitvoeren. Het is daar schoon en nu met de warmte is de airco aan. Ben 1 keer tussendoor geweest omdat ik pijn had en werd snel geholpen en afspraken worden goed nagekomen.

Iedere dag een lach die bij u past?

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.