070-7446499 info@tppkodent.nl

Klikgebit

Dé oplossing voor een loszittend kunstgebit

Zonder problemen weer lachen, eten en praten

Draagt u uw kunstgebit al wat langer en is het los gaan zitten doordat uw kaak is geslonken? Dat kan voor behoorlijk wat klachten zorgen, zoals pijn of moeite met eten en praten. Bij een controlebezoek kunnen wij voor u vaststellen of vervanging, aanpassing of het plaatsen van implantaten nodig is. Wanneer vervanging of aanpassing van uw kunstgebit niet mogelijk is schakelen wij de hulp in van de implantoloog, die de implantaten plaatst. Vervolgens zorgen wij ervoor dat uw nieuwe klikgebit perfect aansluit op de implantaten en tegelijkertijd gemakkelijk uit te nemen is om te reinigen. Zo kunt u weer zonder problemen eten, praten en lachen!

Wat is een klikgebit?

Bij langdurig dragen van een kunstgebit blijft met name de onderkaak slinken. Implantaten helpen om dit tegen te gaan en daarom adviseren we in dit geval een implantaatgedragen prothese (klikgebit). Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd en neemt als het ware de functie van de tandwortel over, waardoor uw prothese stevig blijft zitten. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee of vier implantaten voldoende. Een implantaat is in de regel gemaakt van titanium en heeft een keramische buitenlaag. Dit zijn beiden materialen die door het lichaam niet worden afgestoten. Een implantaat in de bovenkaak is zeldzaam; implantaten in de onderkaak daarentegen komen veelvuldig voor.

“Wij zorgen voor een perfecte aansluiting tussen uw implantaten en prothese.”

Samen gaan we voor het beste resultaat!

Bij TPP Kodent maken we in samenwerking met de implantoloog al meer dan 10 jaar hoogwaardige klikgebitten, met liefde voor ons vak én onze patiënten. In onze kleinschalige praktijk houden we altijd rekening met uw persoonlijke wensen en naast onze deskundigheid kunt u rekenen op de beste kwaliteit. Zowel de implantoloog als wijzelf maken ten allen tijde gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen en de nieuwste technieken en systemen. Bovendien zorgen we voor voldoende controle achteraf, zodat u en uw omgeving zo lang mogelijk kunnen genieten van uw stralende lach!

Voor het beste resultaat houden we bij het plaatsen van de implantaten rekening met een aantal voorwaarden:

N

Uw kaakbot en tandvlees zijn gezond

Het is van belang dat uw kaakbot, tandvlees en uiteraard uzelf gezond zijn. Roken en overmatig alcoholgebruik werken nadelig.

N

U heeft voldoende kaakbot

Er moet voldoende kaakbot aanwezig zijn om de implantaten in te verankeren.

N

U bent bereid de implantaten goed te reinigen

Een goede hygiëne voor uw mond en uw prothese is van het allergrootste belang voor het behoud van de implantaten.

Ervaringen van onze patiënten

Er wordt heel goed aandacht besteed, vakkundige en prettige behandeling en er wordt naar de wensen van de patiënt geluisterd. Ik ben dan ook heel tevreden.

Geduldige, vriendelijke mensen, goede uitleg en goede vakmanschap. Zeer tevreden over het eindresultaat.

Behandeltraject

Allereerst nodigen wij u uit in onze praktijk om na te gaan of een klikgebit een oplossing biedt. Vervolgens beoordeelt de implantoloog aan de hand van foto’s of u in aanmerking komt voor implantaten. De plaatsing van de implantaten gebeurt altijd bij de implantoloog onder plaatselijke verdoving. Deze behandeling duurt ongeveer een uur en na de behandeling heeft uw kaak ongeveer 3 maanden de tijd nodig om te herstellen.

Nadat u de implantaten heeft gekregen, wordt u terugverwacht bij onze praktijk. Opnieuw zullen er verschillende afspraken nodig zijn voor het aanmeten van uw nieuwe prothese of voor het aanpassen van uw huidige prothese op implantaten. De tandprotheticus zal ervoor zorgen dat uw gebitsprothese perfect aansluit op de implantaten.

Kosten en vergoeding

Na uw eerste afspraak maken we een begroting van de kosten van de prothese. Van het chirurgische gedeelte (implantaten) wordt begroot door de implantoloog.

Als gecontracteerde Tandprothetische praktijk in Rijswijk hebben wij zorgcontracten met vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland. Voor u betekent het dat uw behandeling rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar wordt gedeclareerd. Kosten die voor uw rekening zijn worden dan door uw eigen zorgverzekeraar of via Infomedics aan u doorberekend.

Wettelijk is bepaald dat voor een volledige prothese onder op klik een eigen bijdrage geldt van 10% , de rest komt uit de basis verzekering, Een volledig boven op klik 8% eigen bijdrage. Voor een volledig boven en onder prothese waarvan onder op klik geldt een eigen bijdrage van 17 %.

Direct een afspraak maken voor een controle?

Tijdens de controle kijken wij samen met u naar een passende oplossing voor uw gebit.

Veelgestelde vragen

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die als een schroef in de kaak wordt geplaatst en is in de regel gemaakt van titanium met een keramische buitenlaag. Een implantaat heeft een doorsnede van ongeveer 4 millimeter en is 10 tot 16 millimeter lang.

Welke mogelijkheden zijn er voor een klikgebit?

Er zijn verscheidene mogelijkheden om uw prothese aan de implantaten te bevestigen. Afhankelijk van de ruimte en de positie van de implantaten zal door de tandprotheticus hieruit een keuze gemaakt worden. Zo bestaan er de vertrouwde drukknoppen versie, staafhuls locators, telescoopconstructie en magneten. Afhankelijk van de ruimte en de positie van de implantaten zal door de tandprotheticus hieruit een keuze gemaakt worden.

Wat is het verschil tussen een klikgebit en een kunstgebit?

Een kunstgebit wordt ‘los’ in de mond gedragen en wordt op de plek gehouden door de precieze pasvorm. Een klikgebit wordt ook wel een kunstgebit op implantaten genoemd.

Wanneer kies ik voor implantaten?

Implantaten worden vaak geplaatst als u over het functioneren van een “normaal” kunstgebit niet tevreden bent en u klachten blijft houden. Of als u na verloop van tijd klachten ontwikkelt. Bij langdurig dragen van een kunstgebit blijft met name de onderkaak slinken. De onderkaak wordt minder hoog en uw kunstgebit gaat steeds losser zitten en u krijgt vaker last van drukplekken. Het kunstgebit schuift over het tandvlees met daaronder het kaakbot, wat klachten kan geven. Bij een controlebezoek kan de tandprotheticus vaststellen of vervanging, aanpassing of plaatsen van implantaten nodig is. Als uw klachten van dien aard zijn en de onderkaak zo laag is dat van de eerste twee mogelijkheden (vervanging of aanpassing) geen sprake is, dan zullen wij u doorverwijzen naar een implantoloog. Aan de hand van foto’s wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor implantaten.

Hoe lang gaan implantaten mee?

De meeste implantaten gaan een leven lang mee. Een goede hygiëne voor uw mond en uw prothese is van het allergrootste belang voor het behoud van de implantaten. De belangrijkste plaatsen die schoon moeten blijven zijn de overgangen van de implantaten naar het tandvlees. Tijdens de poetsinstructie leert u welke hulpmiddelen voor u het meest geschikt zijn. Daarnaast moet u regelmatig naar de implantoloog of mondhygiënist om uw implantaten te laten reinigen. Van even groot belang is het schoonhouden van de prothese en de mondholte. Om deze te controleren dient u een aantal afspraken met onze praktijk te maken.

Ervaringen van patiënten

Hele goede ervaring gehad, ik ben altijd erg zenuwachtig. Maar werdt gelijk gerustgesteld en met respect behandeld. Ik raad het een ieder aan om naar Kodent te gaan.

Heel prettige en goede behandeling prima een nieuwe prothese aangemeten gekregen. Ook de medewerkers zijn zeer vriendelijk en kundig.

Iedere dag een lach die bij u past?

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.